Geschatte leestijd: 3 minuten.

‘A quote a day, keeps the mind at bay’

Een spreuk die me altijd al aantrok. Maar ik wist niet precies hoe dat ‘at bay’ te vertalen. Gelukkig is daar Google. ‘Een dagelijkse quote, houd je geest onder controle’. Ofwel, zorgt ervoor dat je geest positief blijft, niet zorgt voor problemen.

Mooi toch?

Op de homepage van deze blogsite plaats ik regelmatig een nieuwe quote. Maar er is daar geen plek om de quotes onder elkaar te plaatsen. Ik vind het alleen jammer als de reeds geplaatste quotes in de eeuwigheid verdwijnen.

Want wát ik daar plaats, zegt uiteraard iets over mij en mijn wereld. Soms zou je wíllen dat je zelf iets had gezegd, dat een ander in plaats van jou zegt. En soms is het juist weer makkelijker, veiliger zo je wilt, om een ander iets te ‘laten’ zeggen.

Vandaar een verzameling ‘wereldquotes’ op deze pagina. En soms is het iets meer dan een quote, een mooie uitspraak. Vaak spreekt de quote voor zich, heel soms leg ik ‘m kort uit.

Met al die aangehaalde mensen heb ik wel iets. Soms bewonder ik ze. Soms heb ik respect voor ze. Soms benijd ik hun uitgesprokenheid. Soms vind ik ze heel wijs.

QUOTES

Art Rooijakkers over stelligheid Adelheid Roosen over harde concurrentie Waylon Jennings over de verbindende kracht van muziek Stephen King over lessen in boeken Isa Hoes over nuance Belinda Meuldijk over de waarheid Babette van Veen over durf en lef Bruce Springsteen over een solide basis opbouwen

ART ROOIJAKKERS

Voor mij voelt het bijna tegen­natuurlijk om ergens stellig over te zijn.

Voor mij ook. Ik heb een hekel aan vooringenomen stelligheid.

ADELHEID ROOSEN

Onze markteconomie voedt ons in het individuele denken, waardoor we het gemeenschappelijke leegroven. Alles is gericht op harde concurrentie.

Ik hou niet van die harde concurrentie. Ik geloof in de kracht van samen, gemeenschappelijke, wat voor een ander overhebben.


WAYLON JENNINGS

Niets verbindt zo makkelijk als muziek. Het verbindt en alles komt er samen: verschillende culturen, talen, levensovertuigingen. En dat komt weer allemaal samen in emoties. Taal is iets universeel, maar muziek zeker ook!

Een prachtige uitspraak van Waylon, alias Willem Bijkerk, in ‘The Voice of Holland’ 2021. Die verbindende kracht van muziek vind ik zó sterk.

STEPHEN KING

Ieder boek dat je ter hand neemt, bevat zijn eigen les of lessen. En vaak hebben slechte boeken je meer te leren dan goede.

Het achterhalen van die lessen vind ik het leuke aan boeken lezen. Ik lees graag.


ISA HOES

Ik zie altijd van iedereen de andere kant. Soms is dat irritant voor mensen om me heen, maar het is wel helemaal wie ik ben.

Ik heb dat ook. En soms is dat heel irritant. Zwart-wit denken, het is zó verdomd makkelijk af en toe. Grijs is lang niet altijd fijn.

BELINDA MEULDIJK

Mensen die over de waarheid denken te beschikken, zijn vaak erg onaangenaam en onverdraaglijk.

‘De waarheid’, die bestaat niet. Mensen die claimen die te kennen, vertrouw ik per definitie niet.


BABETTE VAN VEEN

Volg je hart en neem eventuele mislukkingen op de koop toe. Smijt je hart en ziel erin, dat heb ik van mijn vader geleerd. Van de acht plannen lukten er misschien drie, maar hij was altijd bezig en altijd dingen aan het bedenken.

Dat vind ik mooi, doorlopend nieuwe dingen durven proberen. En het niet erg vinden als dingen mislukken: je hebt het wel aangedurfd.

BRUCE SPRINGSTEEN

I think that if the foundation of what you’ve built is built well, you’ll be able to inhabit it on a nightly basis and your audience will come in and it will feel like they’re seeing it for the first time.

Precies zo zie ik het spelen in coverband OnCue. Of we een nummer 2 of 200 keer hebben gespeeld, maakt dan niet uit.


deel jouw quote!

Zelf een mooie quote, die je met mij wilt delen? contact@erzitmuziekinmijnwereld.org

‘Hoed u voor mensen die iets zeker weten’

Wat vind jij?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.