Geschatte leestijd: 3 minuten.

Vandaag? Morgen? Of toch vandaag?

Wie het weet mag het zeggen.

Al zo ongeveer sinds de laatste concerten van zijn vorige tour, voor mij in 2016 op het Malieveld in Den Haag, gaan de geruchten over een nieuwe tournee van Springsteen en zijn E Street Band.

Maar…de laatste weken gaan die geruchten online en in fangroepen in de overdrive. Niet op de laatste plaats door Mr. Springsteen himself. Bruce heeft overduidelijk laten weten er weer helemaal klaar voor te zijn. Bandleden plannen weinig tot niets definitiefs voor zijprojecten, want The Boss is calling. En de laatste dagen gonzen allerlei pagina’s op social media over een op handen zijnde aankondiging.

Ik hoop het heel hard. De zenuwen over het bemachtigen van een ticket lopen op. Niet in de laatste plaats omdat er ook geruchten gaan dat het weer een festivalconcert zou worden, zoals Pinkpop in 2012. En nou is een Springsteen concert een Springsteen concert, maar als onderdeel van een festival is het toch…net anders. Het publiek is anders, de speeltijd is anders en…de kans om een kaartje te pakken te krijgen is anders. Immers, veel mensen hebben nog een Pinkpop kaart in handen vanuit de corona tijd. Dat betekent…minder kaarten voor de vrije verkoop.

En…het gaat me natuurlijk níet gebeuren dat ik er naast grijp!

Ondertussen is Springsteen all over the place. Zeker voor mensen die hem wat meer volgen dan de gemiddelde Nederlander zijn het wederom ‘gouden tijden’. Een greep uit de nieuwsberichten van deze week.

Bruce bij Humberto, Humberto bij Bruce

Renegades. De naam van een podcast serie uit 2020, waarin Barack Obama en Bruce gesprekken voerden over verleden, heden en met name toekomst van Amerika. Meer dan de moeite waard om te beluisteren!

Barack en Bruce, beide Democraat, zijn goede vrienden geworden sinds de ‘running for president’ campagne van Obama in 2008. Over veel zaken bleken zij min of meer hetzelfde te denken, hetgeen mooi boven komt drijven in de podcast.

Humberto Tan werd naar eigen zeggen benaderd door het team rondom Bruce om deel te nemen in een groep van 5 journalisten die Bruce mochten interviewen rond de uitgifte van het boek over de podcast, met de titel Born In The USA. Alle journalisten mochten maar één vraag stellen in het interview. En ja, wat vraag je dan??

Bekijk de uitzending om te weten wat Humberto vroeg aan Bruce en Barack.

No Nukes concert

Dan is er het nieuws van de heruitgave, maar nu in Full HD en volledig opnieuw gemastered, van het volgens velen legendarische No Nukes concert van Springsteen en de E Street Band in New York City, 1979.

Op de eerste avond van deze twee MUSE concertavonden (Musicians United for Safe Energy) speelde Springsteen voor het eerst ‘The River’ live. Het zou nog een jaar duren voordat het gelijknamige album verscheen. “Dat nummer vormde een ommekeer in mijn songwriting”, zegt Springsteen. “Ik had het gevoel dat ik de doorbraak naar een meer vertellende manier van nummer schrijven had gevonden, dat ik tot dan toe nog niet helemaal in de vingers had. Dat leidde tot Nebraska en The Ghost of Tom JoadDevils and Dust, en zoveel veel andere dingen. Die ene song leidde tot zoveel andere persoonlijke verhalen en muziek. Het was echt een belangrijk nummer voor mijn ontwikkeling en dat wist ik toen ik het schreef.”

Lees het volledige bericht van de BeTrue fanclub en online Springsteen magazine over deze No Nukes MUSE concerten.

Bruce & Wij

Ook deze week werd bekend dat de vrienden en overduidelijke Springsteen fans Art Rooijakkers, Kluun en Leon Verdonschot het theater ingaan met Bruce & Wij. Een theateravond vol muziek en verhalen over Springsteen. De heren worden bijgestaan door een band met Joost Marsman, Stephanie Struijk en Dennis Kolen.

Ik ben erbij!

Meer lezen

Meer Springsteen nieuws? Volg mijn socials of abonneer je op Be True Springsteen magazine.

  • Benieuwd naar het boek Renegades: Born in the USA? Bestel het eenvoudig online of loop langs je lokale boekhandel.
  • Bruce & Wij is een verwijzing naar Springsteen & I, de serie uit 2013 waarin Bruce fans van over de hele wereld vertelden over hun band met Springsteen. Uiteindelijk verscheen er ook een documentaire over deze testimonials.

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.