Geschatte leestijd: 1 minuten.

“Chronische pijn: is je leven nooit meer leuk?” was het dilemma in een editie van het Maartensmagazine, patiëntenmagazine van de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Een magazine dat een paar keer per jaar in mijn brievenbus ligt.

Natúúrlijk kent mijn leven mét chronische pijn ook nog genoeg leuke momenten. Ja, die pijn is regelmatig slopend, afmattend. Dat gaat met pieken en dalen gedurende de dag, gedurende de week, gedurende de maand. Die pieken zijn niet voorspelbaar, dus wordt je dag- of weekplanning een planning die continu wijzigt.

Maar gelukkig zijn er ook een heleboel leuke momenten, waar ik energie van krijg. Zet mij bijvoorbeeld op het podium met een van de bands waar ik in speel. Of wanneer ik met mijn partner en 3 kinderen op vakantie ben.

Activiteiten die ik mét pijn en veel aanpassingen toch kan en wil blijven doen.

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.