Geschatte leestijd: 2 minuten.

Sinds 2018 maak ik samen met Bredanaar Pieter Tak muziek. Tweewekelijks repeteren we (samen met o.a. bassist Kees van Proosdij) en regelmatig -maar nog niet vaak genoeg ;-)- treden we ergens in het land op.

Over Pieter

Pieter Tak is een ervaren singer/songwriter van veelal Engelstalige songs. Hij leerde zichzelf gitaar spelen en begon al vroeg eigen liedjes te schrijven. De Amerikaanse West Coast- en Ierse klanken hebben mede zijn muzikale richting beïnvloed. In de studio produceerde hij met muzikale vrienden in eigen beheer een aantal albums: Rivers From The Heart, Waters From The Well en The Watcher, maar ook het album Broos dat, in tegenstelling tot de andere albums, geheel Nederlandstalig is. Alle albums zijn warm ontvangen en als luistermuziek sporadisch te beluisteren op diverse podia en radio.

Muziek van Pieter en Tak & Band

Pieter brengt louter eigen werk en bespeelt akoestische en elektrische gitaren, maar ook banjo, mondorgel, mandoline, piano en sitar. Zijn teksten gaan over wat er speelt in de wereld, over lief en leed dus. Naast het solo spelen van zijn nummers zit hij ook in de formatie Tak&Band, is hij de Pieter van het duo Pieter&Mirjam èn schrijft hij ook muziek voor films en documentaires.

2019: CD Everything

Op het onlangs verschenen album Everything krijgt de luisteraar in 11 liedjes een palet van muzikale kleuren aangeboden. De Engelstalige songs hebben merendeel een basis van zang en akoestische gitaren in diverse stemmingen. Ook zijn er stevige songs met elektrische gitaarsolo’s en zelfs twee met baritongitaar. Pieter wordt op de cd begeleid door bassist Kees van Proosdij, toetsenist Koert Hommel en drummer BenJoshua Antiri. Verder valt op dat er muzikale ruimte is voor fraai fluit-, klarinet- en saxofoonwerk van Peter den Otter, en als muzikaal toetje speelt Renée Ladestein een prachtige hoornpartij in het nummer The Last Bell.

Cd presentatie ‘Everything’, Het Klooster Breda |2019

Tak & Band boeken

Pieter en bandleden hebben ieder voor zich al decennia lang podiumervaring. 

  • Pieters werk verdient écht een luisterpubliek, op locaties waar muziek centraal staat en ruimte is voor singer-songwriters met een boodschap.   
  • De band is gebaat bij ’n luisterpubliek dat ook de gelegenheid krijgt om te luisteren. In roerige café’s, als dansmuziek, of als muzikaal behang is de band niet op zijn plek.
  • Zo verzorgde Pieter rondom ‘Everything’ al optredens in de Grote Kerk Breda, bij Literair café De Groene Fee, in Het Klooster te Breda en tijdens ‘Struinen in de Tuinen’.     

Geïnteresseerd? Neem contact op met Pieter via pietertak@icloud.com.

Een gedachte over “Luistermuziek met een boodschap: Pieter Tak & Band

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.