Geschatte leestijd: 1 minuten.

“Ik heb ontdekt dat mijn manier van opvoeden bij mijn pleegkinderen niet werkte…..”

Pleegouder Inge Vandeweege

Met deze zin opent pleegouder Inge Vandeweege een serie van 6 korte video’s over het opvoeden van pleegkinderen. Inge neemt je op een persoonlijke manier mee in haar ervaringen als pleegouder en vertelt op heldere wijze hoe zij en haar gezin hier een weg in hebben gevonden.

De videoreeks is geschikt voor zowel pleegouders als (startende) pleegzorgprofessionals.

Wil je alle video’s zien, dan kan dat gratis als je je even online registreert.

Over Inge Vandeweege

Pleegkinderen kunnen gedragsproblemen vertonen, soms worden ze zelfs onhandelbaar. Hierdoor kun je als pleegouder het gevoel krijgen dat je opvoeding niet lukt.

Met vallen en opstaan, heb ik ontdekt wat er wel werkt. Ik wil je inspireren om pleegkinderen anders te durven aanpakken. Zodat we de kinderen een stabiele omgeving bieden waarin ze zich ontwikkelen tot evenwichtige jongeren die het leven aankunnen.

Pleegouder Inge Vandeweege

Inge en haar gezin zijn zeer ervaren pleegouders.

Inge schreef eerder haar boek ‘Een (h)echte uitdaging’, en blogt over “Pleegkinderen, opvoeden met vallen en opstaan” op https://ingevandeweege.blog/.

Versterken van de kracht van pleegouders

De videoreeks is mede mogelijk gemaakt door het programma ‘Versterken van de kracht van pleegouders’. Om een verschil te blijven maken in het leven van pleegkinderen is het belangrijk dat pleegouders kunnen blijven leren en zich zo blijven ontwikkelen. Want pleegzorg is waardevol, maar kan ook zwaar en ingewikkeld zijn. In het programma Versterken van de kracht van pleegouders is door Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (en in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten) een impuls gegeven aan een betere samenwerking op dit vlak.

Wat zou het mooi zijn als leren en je blijven ontwikkelen voor alle pleegouders vanzelfsprekend is. En dat zij op één plek een compleet overzicht kunnen vinden van alle cursussen, trainingen en andere ondersteuning in heel Nederland. Waar ze zelf hun ontwikkelpad kunnen uitstippelen. En waar ze zich in kunnen schrijven voor een (online) training waar en wanneer het hen uitkomt.

Je leest meer over dit programma op de website van Pleegzorg Nederland.

Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.