Geschatte leestijd: 6 minuten.

Shoppen, ik vind het eigenlijk best leuk. Wááááááááát? Een man die het leuk vindt om te winkelen?! Ja, de tijd dat dat een 100% ‘vrouwending’ was hebben we wel achter ons gelaten, toch? Oké, shoppen moet voor mij wel een duidelijk doel hebben. ‘Zomaar wat rondkijken’ is het ook voor mij niet. Maar ik heb er geen hekel aan en ben zeker niet zo’n man die met een verveeld gezicht bij de ingang van de winkel staat te wachten totdat zijn vrouw klaar is. Kom op, man. 😉

Ik shop ook best regelmatig online. En doe dat ook al best lang, al sinds de begintijd van shoppen op internet. Ja, ik word oud(er). Ook online kijk ik wel vaak weer weer met een duidelijk doel rond: shoppen om te kopen.

In mijn Wereldshop heb ik een selectie verzameld van thema’s, onderwerpen, producten en services die mij aanspreken. Je vindt daarin links naar de achterliggende winkels of organisaties. Die links hebben vaak een tracking code; bij veel bestellingen die worden gedaan komt een (heel) klein bedrag terug naar mij. Ik ga dat periodiek doorstorten aan Stichting Muziekids.

Wat vind je in mijn wereldwinkel

Koffie | Reis- en annuleringsverzekering | Boeken | Reizen & Vakanties | Piano’s & Synths | Studie & cursus | Muziek | Gadgets | Talentontwikkeling

Lees meer over het goede doel waar je met je aankopen aan bijdraagt: Muziekids


Dagelijkse shot cafeïne: goede kwaliteit
en zo duurzaam mogelijk

Koffie is voor mij belangrijk. Ik geniet van een goede kop koffie en let daarbij op de soort bonen die ik gebruik. Als het even kan koop ik fairtrade koffie.
Koffie is voor mij belangrijk. Ik geniet van een goede kop koffie en let daarbij op de soort bonen die ik gebruik. Als het even kan koop ik fairtrade koffie.
Bestel je koffiebonen of gemalen koffie bij Koffievoordeel (A-merken koffie met hoge korting) of Wereldkoffie (fairtrade varianten). Met je bestelling via mijn Wereldshop steun je het werk van Muziekids!

Shop voor Muziekids

Help mee aan méér kracht van muziek in de zorg

BESTEL VIA DE WERELDSHOP EN STEUN MUZIEKIDS

Er zijn 3.700.000 klinische opnames van kinderen per jaar in Nederland…

Muziekids:
– 5 studiolocaties in Nederland (en op 25 nieuwe locaties in gesprek)
– 27.000 kinderen en jongeren die in 2018 muziek maakten in een studio
– per dagdeel maken 30-35 kinderen muziek samen met een troubadour
Met jouw donatie kunnen méér kinderen afleiding, ontspanning en troost vinden met muziek

Waardering: 5 uit 5.

‘Sneller herstel door muziek’

Patiënten worden sneller beter door de inzet van muziek in de zorg. Dat is geen softe materie, dat is keiharde wetenschap.

Jos Bruinenberg, Kinderarts ETZ Tilburg

Waardering: 5 uit 5.

‘Zorg voor patiënt voorop’

In de Muziekids studio staat de zorg voor de patiënt voorop, op de meest creatieve manier denkbaar. Ik ben supertrots.

Peter Noordanus, (oud)burgemeester Tilburg

Waardering: 5 uit 5.

‘Directe zinvolle besteding’

Als BN’er kan ik aanjagen, aandacht creëren, extra fondsen werven. Bij Muziekids voel je en ervaar je wat het doet. En meteen.

Guus Meeuwis, ambassadeur Muziekids Tilburg

Fair Insurance

Met mijn gezin ga ik regelmatig op vakantie. Vanuit mijn werk bij JoHo weet ik hoe belangrijk het is terug te kunnen vallen op een goede reisverzekering en alarmcentrale als er écht wat aan de hand is. Uiteraard heb ik onze reisverzekeringen bij JoHo ondergebracht.

Iedere reis-, stage-, studie- of expatverzekering die je bij JoHo afsluit komt ten goede aan talentontwikkeling en internationale samenwerking. Tevens krijg je toegang tot JoHo’s keuzehulp en ontvang je andere voordelen, je helpt jezelf dus ook verder!

Boeken

Lezen is een van mijn favoriete activiteiten. Ik vind het fijn om via boeken afleiding en ontspanning te vinden, maar ook nieuwe kennis en inzichten op te doen. Ik lees dus zowel fictie als non-fictie. Ook vind ik het heerlijk om biografieën te lezen, van muzikanten en andere inspirerende personen.

Plaats je via deze link bij Bol.com een bestelling voor een (fair) boek, dan gaat er een (klein) bedrag naar Er zit muziek in mijn leven. Dat bedrag komt ten goede aan het werk van Muziekids.

What you do makes a difference,
and you have to decide
what kind of difference you want to make
Jane Goodall

Fair Travelling

Ik doe niets liever dan op vakantie gaan en reizen over de wereld. Vaak binnen Europa en soms buiten Europa. Dat laatste doe ik het liefst!
Boek via deze links je vliegtickets, hotel, verre reis of rondreis en je draagt bij aan Muziekids.
Reizen betekent de wereld verkennen, nieuwe culturen leren kennen en daarmee bijdragen aan een meer tolerante wereld waarin we meer begrip voor elkaar krijgen.

Reizen & Puzzelen

Ideaal voor de lege uurtjes tijdens je reizen. Of als je meer houdt van ‘leunstoel’reizen. En een item dat perfect bij mijn passie voor reizen en atlassen past: Het grote Bosatlas Puzzelboek.  Hoe leuk!

Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Piano’s & Synths

Als het gaat om “kopen” heb ik een aantal zwakheden, waarvan “muziekinstrumenten” en specifieker “piano’s / synthesizers” (en alle randaccessoires) er één is. Als (amateur) toetsenist koop ik dan ook gráág periodiek nieuwe gear.

Delen we die hobby en ben je wel toe aan een nieuwe aanschaf? Bestel je piano, keyboard, synthesizer of toetsenaccessoire via Oostendorp uit Wezep, specialist in toetsinstrumenten sinds 1977.

Thuis studie

Ik probeer doorlopend te werken aan nieuwe vaardigheden, veel door middel van online webinars en zelfstudie.

Wil je wat meer gestructureerd verdiepen in één specifiek thema, kies dan voor een cursus bij LOI, één van de grootste aanbieders van thuis-studeren. Met ruim 100.000 cursisten per jaar en ruim 850 cursusmogelijkheden zit er ongetwijfeld iets voor je bij.

Meld je je aan via deze link, dan steun je ook het werk van Muziekids!

Wereldmuziek

Dat ik ‘iets’ met muziek heb, moge duidelijk zijn 🙂 Een van de meest indrukwekkende ‘wereldmuziek’ projecten, naast uiteraard Band Aid en Live Aid uit de jaren ’80, vind ik nog altijd de Umoja CD/DVD van Blof. Op iets bescheidener schaal de cd ‘Everything’ van “mijn” band Tak & Band. Erg leuk om te doen. En ook de ‘Human Rights Now tournee in 1988, met o.a. Springsteen, Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman en Youssou N’Dour, maakte indruk. Maar ik vind veel soorten (wereld)muziek & singer-songwriter artiesten/bands erg leuk. Vooral live uitvoeringen.

Gadgets

Gadgets, ik hou er van. In die zin ben ik vaak een ‘early adopter’. Technologische ontwikkelingen gaan natuurlijk supersnel, maar ik probeer zeker qua ‘smart devices’ enigszins bij te blijven en ik probeer graag nieuwe tech ontwikkelingen uit.

Ook zo’n fan van de nieuwste tech gadgets? Bestel ze via deze link bij Bol.com en draag daarmee bij aan het werk van Muziekids.

Talentontwikkeling

Ik werk al ruim 20 jaar aan mijn eigen talentontwikkeling bij JoHo. Natuurlijk ben ik ook JoHo donateur. Wil je ook werken aan je talenten, vaardigheden en kennis? Word ook donateur van JoHo en maak gebruik van de JoHo Summaries.

Je bouwt bij JoHo niet alleen aan je competenties, maar steunt ook initiatieven op het gebied van talentontwikkeling, wereldburgerschap en internationale samenwerking. Daarbij gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open om ook zelf op je voorkeursbestemming te leren en bij te dragen.

Koffievoordeel - Dé voordeligste koffiewinkel van Nederland

Meer over wereldburgerschap

  • Lofzang op Erica: reizen met verwondering
    Ik heb een zwak voor Erica. Mevrouw Erica Terpstra. En dan vooral ontdekkingsreizigster Erica. ‘Erica op Reis’: ik krijg er geen genoeg van. Erica heeft het begrip ‘reizen met verwondering’ uitgevonden!
  • Onderzoeksresultaten effectiever communiceren: nieuw Nationaal Centrum Wetenschapscommunicatie
    Nederland krijgt een nationaal centrum voor wetenschapscommunicatie. Minister Dijkgraaf (OCW) wil een sterker fundament voor de communicatie over allerlei wetenschappelijke effecten. Het doel? De kloof tussen ons als ‘burgers’ en die wetenschappers kleiner maken. Zo ontstaat meer draagvlak voor wetenschappelijk onderzoek, is het idee. Welke ervaringen heb ik rondom wetenschapscommunicatie?
  • Over eerlijk winnen en faire koffie -het verhaal van Café Intención
    Ik doe regelmatig mee aan winacties. Tot voor een jaar won ik eigenlijk nooit wat. Maar, daar kwam verandering in. Dit keer won ik een koffiepakket. Leuk, vooral lekker, maar bovenal deed het me verdiepen in de koffie van Café Intención. Lees over de achtergrond van dit faire koffiemerk uit mijn favoriete regio Latijns-Amerika.