Geschatte leestijd: 1 minuten.

Positiviteit. Als chronische pijnpatiënt heb je daar dagelijks behoefte aan. Blijven hangen in zelfmedelijden en ‘klagen’ over de dagelijkse pijn, hoe begrijpelijk ook, is een valkuil die altijd op de loer ligt. Een positieve boodschap kan dan nét het verschil maken welke kant je dag oprolt.

Ik ben al een flinke tijd lid van een besloten Facebook groep, Chronische pijn Boek-en-Steun. Opgezet door Anna Raymann, initiatiefnemer van Boek-en-Steun. En mede beheerd door Tineke Den Boer-Taheij. Tineke plaatst wekelijks een quote; inspirerend, stimulerend, vrijwel altijd positief en soms met een overdenking. Beide dames hebben héél goed begrepen hoe belangrijk online lotgenotencontact voor mensen met een chronische ziekte is. Een luisterend oor, een praktische tip en af en toe een positieve zet door mensen die zélf ook hebben wat jij hebt is zó belangrijk!

Het leek mij een goed idee deze quotes eens te bundelen: de ‘verzamelde werken’ op één centrale pagina. Chronische pijnpatiënt, of iedereen met een chronische ziekte: doe er je voordeel mee!

Deel je eigen motiverende spreuk!

  • Kom regelmatig op deze pagina terug; ik blijf ‘m uitbreiden!
  • Heb je zelf een positieve spreuk, neem dan contact met me op en ik voeg de spreuk toe.
  • Heeft je partner, vriend, vriendin, broer of zus het lastig? Stuur eens een positieve spreuk toe.

Geen positieve bui vandaag? Bekijk ook eens de pagina over klagen en zeuren.

Zelf chronische pijn? Kijk ook eens op Boek-en-Steun of word lid van de besloten Facebookgroep.

Tip: klik op de afbeelding voor een vergroting


Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.